onderhoud

Auto poetsen en proper maken

Wil je de auto verkopen, dan is de auto poetsen een must! Een mooie wagen kun je makkelijker verkopen namelijk. Op deze pagina geven wij je een aantal tips hoe je een auto moet poetsen.

 

Auto poetsen geeft voldoening

Er zijn weinig dingen die meer voldoening geven dan een auto poetsen. Je ziet namelijk direct resultaat! Een auto poetsen helpt het lakwerk te beschermen tegen slijtage, is een plek voor gezonde lichaamsbeweging en kan zelfs helpen de waarde van uw auto te verhogen. Wat is er niet leuk aan? Maar om het goed te doen, komt er veel meer bij kijken dan een emmer, een oud vod en een fijne dag …

auto poetsen shampoo

Ga geen auto poetsen in de zon

Het is geen goed idee om een ​​auto op een warme dag in de felle zon te wassen. Elke keer dat u de auto nat maakt, zal het water snel opdrogen, waardoor er een streperige puinhoop ontstaat die u opnieuw nat moet maken om schoon te maken. Probeer het dus in een schaduwrijke plek te plaatsen, en idealiter moet de carrosserie van de auto koel aanvoelen voordat u begint.

 

Kies een hoogwaardige auto shampoo

Huishoudelijke producten zoals afwasmiddel en keukenreiniger mogen nooit worden gebruikt om een ​​auto schoon te maken. De chemicaliën en zouten die ze bevatten, zijn ontworpen om vet en hardnekkige voedselvlekken te verwijderen. Ze zullen de lakbescherming van lak verwijderen en roest bevorderen.

 

Start met afspoelen

Tijdens het gebruik zal het lakwerk van een auto bedekt worden met microscopisch kleine stukjes vuil. Ga aan de slag met de spons en je wrijft ze gewoon over het lakwerk, waardoor er kleine krasjes ontstaan. Om dit te voorkomen, moet de eerste fase van het wassen het lichaam met een slang spoelen. Dit moet op een krachtige stand staan, maar nog steeds zacht genoeg om je hand ervoor te houden zonder dat het water prikt.

Was van de wielen en drempels en vergeet niet om opgehoopt vuil en vuil onder de wielkasten weg te blazen, omdat het de panelen kan stimuleren om te rotten als ze op hun plaats blijven.

Gebruik 2 emmers en 1 spons

Voor het wassen heb je twee emmers nodig. De eerste wordt gevuld met warm water en shampoo. De tweede wordt gevuld met koud water. Laad de spons op met shampoo en veeg de auto schoon. Spoel de spons vervolgens af in koud water voordat u het proces herhaalt. Dit helpt bij het reinigen van de spons of handschoen van kleine stukjes gruis.

Tip: het is handig als de emmers verschillende kleuren hebben. De spoelemmer wordt snel behoorlijk zeepachtig en het is handig om te kunnen onderscheiden tussen de emmer en de schone shampoo-emmer.

 

Het poetsen van de auto

Begin vanaf het dak en werk naar beneden, waarbij je één kant tegelijk doet. Wring de spons niet uit als je hem uit de shampoo-emmer haalt; je wilt het lekker nat hebben zodat het vuil van de auto zal stromen. Er zullen een aantal plaatsen zijn waar u niet met uw spons kunt komen. Gebruik hiervoor een kleine zachte borstel.

 

Velgen poetsen

Als het smerigste deel van de auto moet je je wielen als een apart karwei beschouwen. Gebruik een andere doek om deze te reinigen omdat remstof zuur is en lak kan beschadigen. Het is ook de moeite waard om een ​​zachte borstel te gebruiken om in hoeken en gaten te komen.

Werk aan één wiel tegelijk en zorg ervoor dat de wielen koel zijn voordat je begint. De eenvoudigste manier om remstof en ander vuil te verwijderen, is door een speciaal product te gebruiken.

velgen poetsen auto

Naspoelen met kraantjeswater

Je moet de shampoo afspoelen. Een goede tip van schoonmaakbedrijf Meguiars is om het mondstuk van de slang af te halen zodat het water over de carrosserie van de auto stroomt en alle resten van de shampoo mee te nemen.

 

Droog de wagen om vlekken te voorkomen

Als u de auto niet droogt, krijgt u vlekken op uw lak, veroorzaakt door minerale afzettingen die achterblijven door het verdampende water. Vroeger was het zeemleer het droogdoek bij uitstek. Nu kunt u echter microvezel-drooghanddoeken voor auto’s kopen, wat het werk veel gemakkelijker maakt.

 

Wagen binnenkant poetsen

Poets ook het interieur van de wagen. Ga je de auto verkopen dan moet de auto ook aan de binnenkant proper zijn! Ook hier vind je meer autotips die nuttig kunnen zijn.

interieur auto poetsen