aankoop tips

Tips voor het aankopen van een auto

Het kopen van een auto op een bepaald moment is echter een realiteit waar we allemaal mee te maken hebben. Op deze pagina vind je een samengestelde lijst met verschillende belangrijke stappen voor het kopen van auto’s die u moet volgen. Als u het advies in dit artikel opvolgt, kunt u geld besparen, de beste deal krijgen en hopelijk de hoeveelheid stress bij het kopen van een voertuig verminderen. Kijk hier voor online een auto verkopen?

Belangrijke tips voor het kopen van een auto

1. Doe je onderzoek

Het belangrijkste dat u moet weten voordat u een auto koopt, is dat kennis macht is. Het is een vergissing om bij een autopark te komen zonder eerst de auto te onderzoeken die u wilt kopen. U kunt zo ongeveer alles wat u wilt weten over een auto online vinden. 2de hands en autoscout zijn geweldige sites om auto’s in uw prijsklasse te onderzoeken, maar zeker ook geschikt voor auto verkopen.

Als u overweegt een nieuwe auto te kopen , is het ook uw doel om de “factuur” -prijs van de auto te vinden, niet de adviesprijs. De “factuur” -prijs is wat de dealer de fabrikant voor de auto heeft betaald. Dit onderzoek komt goed van pas zodra de prijsonderhandelingen beginnen.

Aan de andere kant, als u overweegt een gebruikte auto te kopen , onderzoek dan de recente wederverkoopprijzen voor dat specifieke automodel. Deze gegevens geven u een grote onderhandelingspositie. Als u van plan bent uw huidige auto in te ruilen, onderzoek dan ook de marktwaarden voor uw voertuig. Het kennen van de waarde van uw inruil kan ook een krachtig onderhandelingsinstrument zijn.

auto kopen tips

2. Kijk naar Voorfinancieringsopties

Veel mensen krijgen financiering van de autodealer, maar dit is fiscaal niet verantwoord. De rentetarieven van dealers zijn doorgaans veel hoger dan de rentetarieven van banken en kredietverenigingen . Uw bank of kredietvereniging is een van de beste plaatsen om te beginnen met het onderzoeken van de tarieven voor autoleningen, en u kunt ‘relatiekortingen’ krijgen die u nergens anders vindt.

Alphacredit is een favoriet voor veel autokopers omdat ze het gedoe uit het proces halen. Wanneer u Alphacredit gebruikt, ontvangt u altijd een scherpe offerte.

Ten slotte, zodra u een offerte van een financiële instelling heeft ontvangen, moet u de offerte schriftelijk opvragen. Vervolgens kunt u deze offerte aan de dealer voorleggen en als hefboom gebruiken om een ​​lagere rente te bedingen.

 

3. Kijk rond

Tenzij er een noodsituatie is, moet u rondkijken voordat u een auto koopt. Ik heb een vaste regel wanneer ik een auto koop: ik zorg er altijd voor dat ik minstens één dealer verlaat. Op deze manier ken ik altijd hun bodemprijs, vaak aan mij gegeven vlak voordat ik vertrek. Het kan ook logisch zijn om autodealers buiten de stad te verkennen . Dealers prijzen hun voertuigen anders, afhankelijk van hun locatie.

 

4. Koop een auto die u zich kunt veroorloven

Als u overweegt een andere auto te kopen voordat uw huidige voertuig is afbetaald, moet u serieus opnieuw beoordelen of u het zich echt kunt veroorloven om een ​​andere auto te kopen. Je wilt niet opgezadeld worden met een omgekeerde autolening .

Een veel betere optie is om te wachten tot je huidige auto is afbetaald. Zet vervolgens het geld dat vroeger voor uw maandelijkse autobetaling heeft betaald, een jaar lang op een rentedragende rekening opzij terwijl u uw oude auto blijft besturen.

Als uw vorige autobetaling bijvoorbeeld $ 300 per maand was en u deze strategie slechts een jaar volgt, heeft u dan meer dan 4500 euro te gebruiken als aanbetaling voor uw volgende auto. Zorg ervoor dat u niet in uw spaargeld of uw noodfonds graaft om een ​​topauto te kopen. Koop binnen uw mogelijkheden.

 

5. Onderhandel over voorwaarden

Voor mij is het kopen van een auto ofwel een schaakwedstrijd, ofwel een oorlog. Naast het kopen van een huis is het kopen van een nieuwe auto een van de belangrijkste investeringen die u in het leven zult doen. Mogelijk betaalt u deze auto de komende vier, vijf of zes jaar af.

Laat de verkopers van tevoren weten dat je niet meegenomen gaat worden. Doe alles wat u kunt doen om over de autolening te onderhandelen en de aankoopprijs te verlagen. Begin met een belachelijk nummer en werk achteruit. Als de verkoper u een aanbieding doet met een maandelijkse betaling van een bepaald bedrag op basis van een lening van 60 maanden, vertel hem dan dat u dezelfde betaling wilt met een lening van 48 maanden.

Loop met vertrouwen de dealer binnen, blijf bij je wapens en voel je niet slecht als je wegloopt van aanbiedingen. Het kan ook nuttig zijn om uw onderhandelingsstrategieën en tactieken te oefenen om u voor te bereiden.

 

6. Kijk naar zowel nieuwe als gebruikte auto’s

In het verleden was het kopen van een voorzichtig gebruikte auto de beste manier om geld te besparen bij de aankoop van een voertuig. Een grote reden achter deze logica is dat nieuwe auto’s aanzienlijk worden afgeschreven op het moment dat ze uit de dealer worden gehaald.

Helaas is het aanbod van gebruikte auto’s drastisch afgenomen nadat velen zijn verwijderd als onderdeel van het programma “Cash for Clunkers”. Bovendien houden meer mensen hun auto langer vast voordat ze op zoek gaan naar vervanging. Als gevolg hiervan zijn de prijzen voor gebruikte auto’s aanzienlijk gestegen, waardoor nieuwe auto’s een realistischere optie worden.

Zorg er uiteindelijk voor dat u met een open geest naar het koopproces gaat, rekening houdend met zowel nieuwe als gebruikte auto’s en de cijfers doorloopt voordat u uw definitieve beslissing neemt.

auto sleutel bmw

 

7. Kopen op basis van aankoopprijs, niet op maandelijkse betalingen

Autodealers zijn berucht omdat ze potentiële kopers een zeer aantrekkelijke maandelijkse betaling aanbieden. Laat u niet misleiden. Als deze ‘geweldige’ betaling is gekoppeld aan een lening van 72 maanden, dan is het helemaal niet zo aantrekkelijk.

Zorg ervoor dat u altijd onderhandelt op basis van de aankoopprijs van de auto en niet op de maandelijkse betaling. Zorg er ook voor dat u de “volledige” aankoopprijs kent van elke auto die u koopt. Er kunnen veel extra, verborgen kosten in de prijs zijn verwerkt, waaronder verschillende belastingen, auto-voorbereidings- en bezorgkosten en dealerkosten waarvan u niets weet, tenzij u daarom vraagt.

 

8. Gebruik het internet

Een auto online kopen is zeker een optie om te overwegen. Ten eerste vermijdt u volledig het gedoe van het omgaan met vervelende autoverkopers. En ten tweede zou je een veel betere prijs kunnen krijgen. Overweeg dit: een verkoper op de showroomvloer probeert te onderhandelen over de hoogst mogelijke prijs, omdat zijn commissies gebaseerd zijn op een percentage van de verkoopprijs. Aan de andere kant verdient een internetverkoopmanager meestal een vast salaris en krijgt hij een bonus op basis van volume.

Bovendien is het online kopen van een auto handiger dan het bezoeken van meerdere dealers. Veel grote dealers hebben hun auto immers online te koop aangeboden. eBay Motors is een geweldige plek om een ​​auto te zoeken, en je kunt ook auto’s vinden die je kunt kopen op autoscout of 2dehands.

Als u besluit om een ​​auto online te kopen, wilt u nog steeds een proefrit maken met de auto en deze laten controleren door een monteur om er zeker van te zijn dat er geen problemen of problemen zijn.

 

9. Vermijd impulsaankopen

Voorkom impulsaankopen door uitgebreid onderzoek te doen voordat u een voertuig koopt. Een auto kopen in een opwelling is een riskante onderneming. Je realiseert je misschien nadat het te laat is dat je de auto niet kunt betalen, of je merkt misschien dat de prestaties van de auto gewoon niet aan je verwachtingen voldoen.

Door het merk, het model en de stijl van de auto te onderzoeken en de verzekeringstarieven en financiering te herzien, zou je jezelf in een auto moeten kunnen steken waar je nog vele jaren plezier van zult hebben.

 

10. Koop geen uitgebreide garantie

De uitgebreide autogaranties die door dealers worden aangeboden, zijn duur en erger nog, de dekking is vaak zeer beperkt en dekt niet de kosten van veel soorten mechanisch falen in nieuwe of gebruikte auto’s.

Als u een nieuwe auto koopt, moet de auto worden geleverd met een fabrieksgarantie die voldoende dekking biedt voor uw voertuig. Als u naar een gebruikte auto kijkt, moet u er rekening mee houden dat veel van hen nog steeds geldige fabrieksgaranties hebben.

U wilt vooral de verlengde garantie vermijden als deze wordt gefinancierd als onderdeel van uw autolening. Waarom? De totale kosten van de garantie, inclusief rente, zijn exorbitant. Uw beste optie is om dat geld gewoon op een spaarrekening te storten die bestemd is voor mogelijke herstellingen en onderhoud van voertuigen.

 

11. Test altijd de auto

Dit is een heel belangrijk punt! Test altijd de auto en maak altijd eerst een proefrit. Behoor niet tot de andere 10% die dit niet doet en klakkeloos een wagen koopt. U wilt de auto om verschillende redenen testen, maar comfort moet voorop staan. Er zijn enkele auto’s waar je gewoon niet comfortabel in kunt rijden. Als dit het geval is, ga dan verder.

Als je kinderen hebt, neem ze dan mee op de proefrit. Hun comfortniveau is ook belangrijk, en geloof me, ze zullen je hun eerlijke beoordeling van de auto geven. Let naast comfort ook op het volgende:

  • Stationair : de auto moet soepel en stil zijn.
  • Zicht : zorg ervoor dat het zicht vanuit elk van de spiegels acceptabel is en u hebt een rechtlijnig zicht op alle dashboardmeters.
  • Bediening : Draai de lucht in, zoek de richtingaanwijzers en zet de ruitenwissers aan. Zorg ervoor dat alles gemakkelijk te gebruiken is. Sommige mensen vinden dat hun vingers te groot zijn om bepaalde schakelaars, knoppen of hendels in sommige auto’s aan te kunnen.
  • Handling en remmen : Zorg ervoor dat de auto reageert wanneer u het gaspedaal of de remmen indrukt. Auto’s verschillen aanzienlijk in gevoeligheid en u wilt een auto kiezen die het beste bij uw voorkeuren past.

 

12. Bezoek een garagist

Als u van plan bent een gebruikt voertuig te kopen, is het belangrijk om de auto grondig te laten controleren door een monteur voordat u de aankoop afrondt. De monteur inspecteert de auto en zoekt naar ongebruikelijke tekenen van slijtage en naar punten van zorg.

Mechanische problemen of onderhoudsproblemen die de monteur aantreft, kunnen bepalen of u de auto wel of niet koopt, en het monteursrapport kan u de nodige hefboomwerking bieden om een ​​lagere aankoopprijs te bedingen.