onderhoud

Autobanden Bridgestone best getest

Bridgestone heeft niet het belang van Continental of Michelin in Duitsland, maar staat op de vierde plaats in Europa in termen van verkoop voor Pirelli en is de wereldmarktleider onder bandenfabrikanten. De suprematie van de Japanse groep berust onder meer op de samenwerking met de autofabrikant Toyota, wiens voertuigen bij voorkeur zijn uitgerust met Bridgestone-banden. Firestone, een Amerikaanse aanbieder die in 1988 werd overgenomen, behoort ook tot het bedrijf. Het Bridgestone-assortiment omvat zomer-, winter- en all-season banden, die in vergelijkende tests vooral solide vertegenwoordigers van het hogere middenveld blijken te zijn.

Zomerbanden Bridgestone

De zomerband Bridgestone is geen slechte keuze voor zowel kleine auto’s als de compacte en middenklasse. De ADAC, Duitse ANWB kwam tot de conclusie dat de Turanza T001 in maat 185/60 R15 H een “zeer uitgebalanceerde band” was die “bijzonder goed werkte op droge wegen”. De ADAC heeft het algemene cijfer 2.3 toegekend. De “Auto Zeitung” (uitgave 6/2013) beoordeelt de zomerband in de maat 215/55 R 16 V ook positief en beschouwt deze als “aanbevolen”, zelfs als “een kleine aanpassing met grip op nat wegdek” nodig zou zijn geweest om een ​​betere te krijgen Behaal resultaat als vijfde. Dezelfde plaatsing was in de “auto, motor en sport” (uitgave 6/2013) in de maat 205/55 R16 91V. Een bijzondere kracht is de hoge weerstand tegen aquaplaning.

 

Bridgestone Potenza S001

Eigenaars van krachtigere voertuigen kunnen de Potenza S001 gebruiken. De ADAC testte het begin 2013 als een 225/45 R17, het was de negende van in totaal 19 kandidaten. Zijn matige natte eigenschappen verhinderden dat hij boven de 2,7 kwam (“bevredigend”). Op droge grond was het een van de beste banden in het testveld. De “Auto Bild” (uitgave 12/2013) klaagde over een “neiging tot onderstuur op natte wegen”, maar prees een “sportief, dynamisch rijgedrag” en “korte remafstanden”. De “Sport Auto” en de “Auto Bild Sportcars” in de Potenza S001 hadden beide te maken met onderstuur op natte wegen.

Winterbanden Bridgestone (Blizzak)

Als het gaat om winterbanden, is de Bridgestone Blizzak LM 32 een levensvatbaar alternatief gebleken voor tal van Europese concurrenten. Deze band is “sterk aanbevolen” en een “harmonieuze winterband”, volgens het oordeel van de “Auto Zeitung” (uitgave 21/2013, testmaat 195/65 R15). In de “Auto Bild” -test bleken het “winterbanden te zijn met sportief, veilig rijgedrag op natte en droge hellingen”. De zwakke punten waren matige tractie en bochten nemen op sneeuw. Oudere tests voor de Blizzard LM 32 zijn slechts van beperkte relevantie omdat de rubbersamenstelling van 2012 naar 2013 is veranderd – volgens Bridgestone natuurlijk ten goede. Een andere Bridgestone-winterband, de LM-80, behaalde een testoverwinning in de ADAC-motorwereld in de SUV-maat 215/65 R16 T.

 

Een auto verkopen met nieuwe banden

Wilt u een auto verkopen dan zijn nieuwe banden vaak een troef die het verkopen makkelijker maken. Banden van Bridgestone zijn van hoge kwaliteit en een meerwaarde van uw auto. Verkopen kan daardoor makkelijker gaan.