onderhoud

Onderhoud verlengt de levensduur van uw auto

Het negeren van het onderhoudsschema van uw auto verhoogt het risico op mechanisch falen, wat u tijd en geld kost. Houd deze vaak over het hoofd geziene servicetaken in gedachten wanneer u de volgende keer uw olie ververst. Gaat u een auto verkopen, dan is het belangrijk dat alle technische zaken op orde zijn, zeker wanneer u de auto gaat verkopen aan een particulier. Autobedrijven storen zich hier minder aan.

 

Stuurbekrachtigingsservice

stuur autoRegelmatige auto-onderhoudsservices hebben waarschijnlijk geen prioriteit te midden van de dagelijkse sleur van uw leven. Tenzij het actief een probleem veroorzaakt, is het onderhoudsschema van uw auto uit het zicht, uit het hart. Het probleem is dat het negeren van dat schema de kans op een mechanische storing vergroot, wat u op de lange termijn tijd en geld zal kosten. Zoals het gezegde luidt, is een greintje preventie een pond genezing waard.

Stuurbekrachtiging is een van die items die zelden verschijnt totdat het te laat is. Na verloop van tijd neemt de vloeistof in uw stuurbekrachtigingssysteem vuil en vocht op, wat resulteert in verstopte stuurcomponenten en uiteindelijk defecten. Door een stuurbekrachtigingsvloeistofadditief te gebruiken en het systeem periodiek door te spoelen, blijft het goed werken.

 

Differentiële service

Het differentieel is het deel van uw voertuig dat de input van de transmissie naar de wielen overbrengt. Sommige voertuigen met voorwielaandrijving nemen dit op in de transmissie, hoewel sommige afzonderlijke eenheden hebben en alle voertuigen met achterwielaandrijving een differentieel achter hebben. De achterassen en het differentieel bevinden zich in de achterkant van de behuizing. Na verloop van tijd breekt de transmissieolie af, verliest de viscositeit en wordt minder effectief in het smeren van het differentieel en de wiellagers. Bovendien moet de tussenbak (indien van toepassing) tegelijk met het differentieel worden onderhouden. De meeste fabrikanten hebben een vast onderhoudsschema voor de differentieel- en tussenbakvloeistoffen.

 

Vervanging van het interieurfilter (airco)

Ruikt uw auto als u de AC inschakelt naar een junior-high gym locker? Ruik je nog steeds dat dode stinkdier waar je vorige week langs reed? Beweegt de lucht die uit uw ventilatieopeningen komt nauwelijks? In dat geval is het misschien tijd om het interieurfilter te controleren. Je wist misschien niet eens dat het er was, maar dit filter helpt voorkomen dat vieze geurtjes, vuil en puin je auto binnendringen terwijl je rijdt. Omdat één kant van het filter direct wordt blootgesteld aan de buitenomgeving, wordt het onvermijdelijk nat. Naarmate vocht zich ophoopt, kunnen schimmel- en schimmelsporen ontstaan ​​die stinken aan de binnenkant van de auto.

airco auto filter

 

De distributieriem vervangen

distributieriemNiet alle voertuigen hebben tandriemen. Verwar dit niet met de meegeleverde aandrijfriem, die de AC-compressor, dynamo, waterpomp en alle andere motoraccessoires aandrijft. De distributieriem verbindt de krukas met de nokkenas. Sommige motoren hebben externe riemen, terwijl andere interne riemen gebruiken. Ongeacht hoe ze worden benaderd, deze zijn ongelooflijk belangrijk voor de functie van de motor. Als u een zogenaamde ‘interferentiemotor’ heeft, kan een slippende of gebroken distributieriem niet alleen voorkomen dat de motor loopt, maar ook de binnenkant van de motor zelf vernietigen als de kleppen en de zuiger botsen. Elke fabrikant heeft specifieke onderhoudsschema’s voor de distributieriem, dus zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding raadpleegt. Weet je niet zeker of jouw auto een distributieriem heeft of een ketting? Kijk dan op deze distributieriem checker om het zeker te weten.

 

Wieluitlijning

De manier waarop uw wielen zijn uitgelijnd, heeft niet alleen invloed op de manier waarop de auto omgaat, maar ook op de levensduur van uw banden en ophangingscomponenten. Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat de uitlijning niet goed afgesteld is, waaronder slijtage van onderdelen en kuilen. Een stoeprand raken is ook een veilige manier om de uitlijning te schrappen. Als de uitlijning is uitgeklapt, kan een auto naar de ene of de andere kant trekken of onregelmatig sturen met slechts een kleine beweging van het wiel, waardoor rijden extreem riskant wordt. Niet alleen dat, maar zelfs een lichte afwijking kan leiden tot ongelijke en voortijdige slijtage van de banden. Een jaarlijkse wieluitlijning zorgt ervoor dat uw wielen de juiste kant op wijzen.